2

FRANCUSKA PERJANICA: Predstavljen novi Peugeot 508

Najluksuzniji model u ponudi francuskog Peugeota, model 508, upravo je ušao u svoju drugu generaciju, koja će publici premijerno biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Peugeot je pred Salon automobila u Ženevi predstavio novu, drugu generaciju svoje „perjanice“ – model 508, koji je dosadašnju limuzinsku karoserijsku formu „zamenio“ sa nešto praktičniju fastback verziju.

pročitaj još

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Drugim rečima, 508-ica sada dolazi sa petora vrata, dok je sa dizajnerske strane umnogome „pozajmljeno“ od koncepta Instinct Shooting Brake, koji je prošle godine prikazan upravo u Ženevi.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Interesantno je da se nova generacija, bazirana na novoj EMP2 platformi, za oko 80 milimetara kraća od odlazeće, što je suprotno aktuelnim trendovima „rasta“ modela, a ujedno je smanjena i visina vozila, što ga čini elegantnijim u odnosu na prethodnika.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Automobil će biti dostupan sa čak šest pogonskih jedinica, gde bi osnovni trebao da bude 1.5 HDi BlueHDi od 130 KS, a „perjanica“ ponude 1,6-litarski Puretech turbo benzinac od 225 konjskih snaga. Između njih, prostor će „popuniti“ 2.0 HDi agregati od 160 i 180 „konja“, kao i 2,0-litarski Puretech benzinac od 180 KS.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Što se tiče enterijera, primetno je stremljenje Peugeota kao tzv. premijum segmentu, gde se bogata oprema i kvalitetni materijali podrazumevaju. Tu je druga generacija i-Cockpit digitalnog sistema instrumentacije sa displejem od 12,3 inča, a nisu zanemareni ni napredni sistemi aktivne bezbednosti, kao što je infra-crvena kamera za detekciju pešaka noću.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hdi, limuzina, noviteti, peugeot 508
  Popularni komentari
  • х
   херцеговац

   Позитивно сам изненађен дизајном. Има складне, сведене, а опет модерне линије. Права лимузина која по француском рецепту нуди удобност у вожњи. Пуно среће у продаји!

  • M
   Milan

   Perijanica ce biti 1.6 benzinac od 225 konja, kao i 2.0 benzinac od 180 konja. Nesto vam ne stima u tekstu.

   Redakcija TopSpeed:

   Pa u tekstu i piše da će “perjanica” biti 1.6 THP od 225 KS, dok su ostali motori (atmosferski benzinac 2.0 od 180 KS i HDi agregati) pozicionirani ispod.