0

PODMLAĐIVANJE: Restilizovana Mercedes-Benz C-klasa

Mercedes nastavlja sa podmlađivanjem svoje ponude modela, a jedan od najsvežijih primera jeste i C-klasa koja je dobila moderniji izgled, bogatiju opremu i unapređene motore

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Velika Mercedesova ofanziva novih, ali i restilizovanih modela nastavlja se aktuelnom C-klasom, koja je pretrpela blagi „fejslifting“, a ujedno dobila bogatiju opremu u enterijeru i unapređene pogonske jedinice.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Vizuelne izmene kod restilizovane Mercedes-Benz C-klase podrazumevaju nove branike sa hromiranim detaljima, nove svetlosne grupe, kao i redizajniranu prednju masku hladnjaka kod AMG Line modela.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Enterijer kod osnovne verzije poseduje klasičnu analognu instrumentaciju kao i digitalni displej infotejment sistema, dijagonale 7 inča. Opciono, kupcima se nudi i digitalna instrumentacija čiji displej ima dijagonalu od 12,3 inča, kao i veći „ekran“ infotejment sistema od 10,25 inča.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Podržani su i „pametni“ telefoni putem Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink softvera, a tu je i posebna podloga za bežično punjenje mobilnih uređaja. Od hi-tech gedžeta, Mercedes nudi i novi Remote Parking Pilot (sistem autonomnog parkiranja), kao i Driving Assistance Plus paket.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Kada je reč o motorima, tu su novi četvotocilindarski agregati OM 654 i M264. Turbo dizel OM 654 menja dosadašnji 2,1-litarski motor, koji u verziji C200d oslobađa 150 konjskih snaga, 194 „konja“ u C220d, kao i 245 KS u C300d.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Što se tiče benzinaca, ponudu čine C180, C200 i C300. Osnovni C180 pokreće 1,6-litarski turbo od 155 konjskih snaga, dok se u C200 i C300 nalaze nove jedinice. C200 je opremljen EQ Power hibridnom tehnologijom, a raspolaže sa nominalnih 190 „konja“, kao i 18 KS dostupnih od alternatora u slučaju potrebe. C300 oslobađa 245 konjskih snaga, ali bez elektro „pomoći“.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: benz, c klasa, mercedes, noviteti, restilizacija