1

POKAZIVANJE MIŠIĆA: Mercedes-AMG G63 (VIDEO)

Na Salonu automobila u Ženevi, Mercedes će predstaviti i najsnažniju verziju najnovije G-klase – G63 AMG sa 585 konjskih snaga!

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Nakon predstavljanja nove generacije legendarne G-klase, i to u G500 verziji, Mercedes će na Salonu automobila u Ženevi prikazati i „nabildovanu“ G63 AMG verziju, koja se može pohvaliti performansama gotovo na nivou superportskih automobila.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Pored vizuelnih izmena u koje spada drugačija maska sa vertikalnim rešetkama i „mišićavijeg“ bodykita, G63 se pre svega izdvaja snažnom 4,0-litarskim V8 biturbo jedinicom, koja u ovom automobilu oslobađa 585 konjskih snaga i impresivnih 850 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Snaga se preko 9-stepene AMG Speedshift TCT automatske transmisije isporučuje na sva četiri točka uz pomoć AMG Performance 4MATIC sistema, sa rasporedom snage u odnosu 40:60 (napred:nazad), umesto dosadašnjih 50:50.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Sve to mu omogućava da iz mirovanja do 100 km/h, uprkos masi od gotovo dve i po tone, stigne za svega 4,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu koja je limitirana na 220 km/h. Ukoliko se kupac odluči i na tzv. Driver’s Package, tada se limiter podiže na 240 kilometara na čas.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Vrhunske performanse ispraćene su i adekvatnim, modernim sistemom oslanjanja, koje se sada sastoji od dvostrukih poprečnih ramena napred i multilink sistema pozadi. Povećan je i hod oslanjanja, kako pri sabijanju (82 mm), tako i pri maksimalnom rasterećenju (142 mm), uz klirens od 241 milimetar, a vozaču su na raspolaganju tri različita režima rada oslanjanja u okviru AMG Ride Control sistema – Comfort, Sport i Sport Plus.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Cena za ovaj model još nije zvanično saopštena, ali se očekuje da će iznositi oko 145.000 evra…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, biturbo, g63, mercedes, noviteti, v8
  Popularni komentari
  • h
   hercegovac

   Da či je uopšte potrebno komentarisati ovog legendarnog terenca upakovanog od strane AMG-a. Respekt! Šteta samo što je G-klasa tako skupa i nedostizna, dok na drugoj strani mocni Land Cruiser ima mnogo relaniju cijenu.