0

DODATNA DOZA LUKSUZA: Restilizovana Mercedes-Maybach S-klasa

Na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, Mercedes će predstaviti i najprestižniju verziju S-klase u tzv. Maybach izdanju, koja je ovih dana restilizovana...

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Luksuzni ogranak Mercedesa, Maybach, koji je do pre par godina poslovao kao zaseban brend, predstavio je restilizovanu S-klasu, i to u ekskluzivnom paketu opreme, koji su ljubitelji nemačkog brenda imali priliku da vide na konceptu Maybach 6.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Nova je prednja maska hladnjaka, sa drugačijim, vertikalnim rešetkama, u koje je ukomponovan i radar adaptivnog tempomata. Uz to, redizajniran je i prednji odbojnik, a primetna je i obilnija upotreba hroma oko otvora za usis vazduha.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Naravno, najupadljiviji „detalj“ vezan za novitet jeste dvobojna karoserija, koja se kupcima nudi u devet različitih kombinacija, a tamnije nijanse dobile su dvostruki sjajni finiš, koji ostavlja efekat „dubine“ i podseća na tzv. klavir-lak.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ponuđene pogonske jedinice jesu 4,0-litarski V8 twin-turbo od 465 konjskih snaga u verziji S560 kao i snažni 6,0-litarski V12 biturbo od 620 „konja“ u modelu S650. Zvaničnu premijeru restilizovana Maybach S-klasa imaće na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: biturbo, maybach, mercedes, noviteti, s klasa, s650, v12