0

MLADUNČE I ZVANIČNO U SRBIJI: Jaguar E-Pace predstavljen domaćoj javnosti

Pretpremijerno predstavljen u novembru, Jaguar E-Pace sada je zvanično stigao u Srbiju, gde je predstavljen, ni manje, ni više, nego na klizalištu!

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Jaguarov drugi SUV po redu, model E-Pace, juče je zvanično otkriven na klizalištu ispred tržnog centra Delta City. Iako su u toku hladni zimski dani, British Motors, generalni distributer za Jaguar i Land Rover vozila, obezbedio je svim gostima, kako bi se ugejali, par rukavica i šal, kao i tople napitke.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  “Toploj” atmosferi doprinela je i specijalna tačka umetničkog modernog klizanja, nakon čega je, pod svetlima, otkiven novi Jaguar E-Pace! Kompaktnijih dimenzija od starijer brata F-Pace, “mladunče”, kako u slengu zovemo E-Pace, dostupan je za kupovinu. Očekivano, interesovanje za ovaj model je veliko, te ćemo prve primerke moći da vidimo uskoro i na domaćim ulicama.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Što se samog automobila tiče, novi E-Pace je atraktivan i sposoban SUV, spreman da pruži veoma dobar osećaj u vožnji, uz visoki nivo tehnologije i luskuza. Tradicionalno, dostupni paketi opreme su S, SE, i “najbogatiji” HSE, dok ulaznu pogonsku jedinicu predstavlja 2,0-litarski dizel od 150 KS, sa pogonom na prednjim točkovima i 6-stepenim manuelnim menjačem koji je takođe dostupan sa pogonom na svim točkovima, kao i 9-stepenom automatskom transmisijom. Za ljubitelje jačih agregata, E-Pace se može uzeti sa dizelima D180 i D240 sa 180 i 240 “konja”, kao i turbo benzincima P250 i P300, takođe od 2.0 litra sa 250 i 300 KS.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Početna cena novog člana Jaguarove game kreće od 34.640 evra, koliko je potrebno izdvojiti za model E-Pace u osnovnom paketu opreme! Redakcija TopSpeed magazina nedavno je testirala najsnažniji Jaguar E-Pace na Korzici, a o tome možete čitati u februarskom izdanju magazina koji će se ovih dana naći na kioscima.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, e-pace, jaguar, krosover, suv