0

ZATEZANJE BORA: Škoda predstavlja restilizovanu Fabiju

Na Salonu automobila u Ženevi, Škoda će predstaviti restilizovanu Fabiju sa bogatije opremljenim enterijerom, ali bez dizel motora u ponudi

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Škoda planira da na Salonu automobila u Ženevi, koji će se održati početkom marta ove godine, predstavi restilizovani model Fabia, čije je fotografije češki proizvođač juče objavio. Pored vizuelnih izmena – nešto drugačijih glavnih svetlosnih grupa i drugačije maske hladnjaka, “osvežen” je i enterijer vozila.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Redizajnirana je instrumentacija, kao i sedišta, koja sada dolaze u dve boje. Takođe, unapređen je i infotainment sistem koji sada poseduje displej dijagonale 6,5 inča, sa integrisanim Apple Carplay i Android Auto softverom.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Što se tiče mehaničkih unapređenja, Škoda je iz ponude izbacila dosadašnji dizel agregat od 1,4 litara, te su trenutno u Fabiji dostupni samo 1,0-litarski trocilindarski benzinci, snage od 60 do 110 “konja”, gde su slabiji motor atmosferske MPI jedinice, dok su snažniji TSI opremljeni turbo punjačem. Uz najsnažniji agregat isporučuje se i 7-stepena DSG transmisija.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Kako najavljuju u Škodi, pored standarne hečbek verzije sa petora vrata, u ponudi će i dalje biti i karavan varijanta, koja je na nekim tržištima jednako popularna kao hečbek…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fabia, mpi, noviteti, restilizacija, škoda, tsi