0

PREDATOR: Ford predstavio Ranger Raptor

Nakon popularnog F-150, Ford je i pikap model Ranger predstavio u ultimativnom Raptor izdanju, koje ne samo što je vizuelno agresivnije, već je opremljen i snažnim 2,0-litarskim biturbo motorom od 210 “konja” i 500 Nm

Foto: Ford

Foto: Ford

Jedan do globalno najpopularnijih mid-size pikap modela, Ford Ranger, dobio je i svoju ultimativnu verziju Raptor, po ugledu na „većeg brata“ F-150. Gledano spolja, Ranger Raptor se sada može pohvaliti još atraktivnijim vizuelnim nastupom kojem doprinosi nova prednja maska, LED svetla u branicima, veći klirens, itd.

pročitaj još

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Enterijer se takođe razlikuje u odnosu na „obični“ Ranger, i to po kvalitetnijim sedištima koja bolje „obuhvataju“ telo tokom oštrijih off-road vožnji, a tu je i upravljač sa crvenim „markerom“ na „12 sati“, baš kao u sportskim automobilima.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Kada je reč o pogonskoj jedinici, Ford Ranger Raptor se može pohvaliti novim 2,0-litarskim biturbo dizel motorom koji oslobađa 210 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta, a uz njega se isporučuje i 10-stepena automatska transmisija.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Unapređena je šasija, kao i oslanjanje, kako bi se adekvatno „izborili“ sa zahtevnijom off-road vožnjom, te prema rečima Fordovih inženjera, pružaju idealan kompromis između udobnosti u redovnoj vožnji i robustnosti tokom terenskih avantura.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Nije poznato da li će Ford Ranger Raptor doći i na evropsko tržište, i ukoliko stigne, po kojoj ceni će se nuditi…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: biturbo, ford, noviteti, pickup, pikap, ranger, raptor