0

INJEKCIJA SNAGE: Unapređeni Porsche 911 GT3 RS

Za 2018. godine, Porsche je spremio i unapređeni 911 GT3 RS čiji atmosferski šestocilindarski bokser sada oslobađa 520 konjskih snaga

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Uprkos sve većem broju proizvođača koji se, hteli to ili ne, okreću turbo tehnologiji, Porsche ostaje dosledan svojoj filozofiji kada je reč o „trkačkoj“ verziji 911-ice, homologovanoj za redovni saobraćaj.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Pogađate, u pitanju je 911 GT3 RS, koji i dalje pokreće atmosferski šestocilindarski bokser, zapremine 4,0-litara, koji prema još uvek nezvaničnim podacima, oslobađa 520 konjskih snaga, što je za 20 „konja“ više u odnosu na prošlu godinu.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Pomenuti agregat se „vrti“ do 9000 obrtaja u minutu, a snaga se preko PDK menjača sa dvostrukim kvačilom prenosi na zadnje točkove. Drugim rečima, Porsche i dalje stoji iza svoje odluke da ukine manuelni 6-stepeni menjač u GT3 RS verziji.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Pored snažnijeg motora, unapređeni 911 GT3 RS je dobio i modifikovani sistem upravljanja na sva četiri točka (pre svega zakretanja zadnjih točkova), a manje modifikacije pretrpeo je i aerodinamički paket – prednji spliter i zadnje „krilo“.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 911 gt3 rs, bokser, noviteti, porsche