1

MASKE SU PALE: Predstavljen novi Hyundai Santa Fe

Hyundai je predstavio četvrtu generaciju svog popularnog SUV-a Santa Fe, koji će svoj zvaničan debi imati na predstojećem Salonu automobila u Ženevi

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Najavljivan još od početka godine kao najbitniji novitet južnokorejskoj proizvođača za ovu godine, Hyundai Santa Fe zvanično će se publici predstaviti na Salonu automobila u Ženevi, dok je sinoć, Hyundai po prvi put objavio i fotografije četvrte generacije ovog popularnog SUV-a.

pročitaj još

  Kao što smo i najavljivali, a što se moglo naslutiti i na osnovu prvih crteža, novi Santa Fe je krenuo u pravcu koji je nedavno započeo kompaktni krosover Kona. Dugačak 4770 milimetara, novitet je narastao za 70 mm u odnosu na aktuelni model po dužin, a prema informacijama, duže je i međuosovinsko rastojanje.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Kako se najavljuje, pored postojećeg 2,2-litarskog turbodizela od 195 konjskih snaga, u ponudi će se naći i dva 2,0-litarska motora, jedan turbo benzinac, a drugi turbo dizel – oba usklađena sa najnovijim ekološkim normama. Uz sva tri agregata biće ponuđena i 8-stepena automatska transmisija.

  Snaga će se isporučivati na sva četiri točka putem elektronskog HTRAC sistema (Hyundai TRACtion), koji je do sada bio „rezervisan“ za premijum ogranak Genesis. Još jedan interesantan tehnološki novitet jeste i Safety Exit Assist koji sprečava putnike pozadi da otvore vrata ukoliko senzori pozadi detektuju neko vozilo koje se približava.

  Detaljnije tehničke podatke, kao i cene novog Santa Fea očekujemo na Salonu automobila u Ženevi, početkom marta ove godine…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hyundai, kona, noviteti, santa fe, suv
  Popularni komentari
  • d
   dule

   Ruzana navigacija samo mnogo ruzno postavljena ostslo je ok ..