0

U DUHU FERRARIJA 412: Ares Design predstavlja Project Pony

Ako ste bili ljubitelj ne baš popularnog, ali svakako harizmatičnog Ferrarijevog modela 412, onda će vas obradovati vest da je Ares Design predstavio Project Pony, baziran na GTC4 Lusso, koji je svojevrsni duhovni naslednik 412-ice!

Foto: Ares Design

Foto: Ares Design

Kompanija Ares Design možda nije toliko poznata u širim automobilskim krugovima, budući da je relativno nova na tržištu, a na njenom čelu se nalazi bivši CEO Lotusa, Dany Bahar, koji je svojevremeno radio i u Ferrariju.

pročitaj još

  Foto: Ares Design

  Foto: Ares Design

  Ako se sećate, Ares Design je nedavno predstavio Project Panther, duhovnog naslednika legendarne De Tomaso Pantera, a poznati su i po konverziji Tesla Model S u Shooting Brake i Cabrio verzije. Ipak, možda i najekstravagantniji projekat jeste X-Raid „terenac“, baziran na Mercedesovoj G-klasi.

  Foto: Ares Design

  Foto: Ares Design

  Ovaj put, iz Ares Designa stiže model baziran na Ferrariju, koji je istovremeno svojevrsni omaž kultnom, možda ne toliko popularnom italijanskom modelu 400 i 412 iz prve polovine ’80-ih godina prošlog veka. Koncept nosi naziv Project Pony, a zasnovan je na aktuelnom GTC4 Lusso.

  Foto: Ares Design

  Foto: Ares Design

  Za ovaj automobil razvijena je u potpunosti nova karbonska karoserija, koja i vizuelno podseća na model 412, dok je mehanički zadržano gotovo sve od pomenutog GTC4 Lusso. Drugim rečima, za pogon je zadužen 6,3-litarski V12 motor od 680 „konja“ koji snagu isporučuje na sva četiri točka.

  Foto: Ares Design

  Foto: Ares Design

  Naravno, za ovakav projekat neophodno je izdvojiti i pozamašnu sumu novca, koja u slučaju Project Pony iznosi „paprenih“ 872.470 dolara! Ako mislite da najveći deo te sume odlazi na osnovu, tj. Ferrari GTC4 Lusso, varate se, jer „baza“ košta svega oko 300.000 dolara (kompletan automobil, maloprodajna cena) što će reći da je, zapravo, karoserija od ugljeničnih vlakana ta koja vlasnika košta gotovo pola miliona dolara!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ares design, ferrari 412, gtc4 lusso, konverzija, noviteti, project pony