0

KO SE BOJI SNEGA JOŠ: Nissan Armada Snow Patrol i 370Zki

Nissan će na Salonu automobila u Čikagu predstaviti dva intreresantna automobila bazirana na postojećim modelima – veliki SUV Armada Snow Patrol i sportski 370Zki sa “skijama” i “gusenicama”!

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Na Salonu automobila u Čikagu, koji će se održati od 10. do 19. februara, Nissan će predstaviti dva interesantna modela, da ne kažemo noviteta, jer suštinski oni to zapravo i nisu. No, ono što im je zajedničko jeste da su namenjeni zimskim uslovima i vožnji po snegu.

pročitaj još

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Prvi automobil je Nissan Armada, veliki SUV kojeg je japanski proizvođač dodatno „pripremio“ za teške uslove eksploatacije na zavejanim i zaleđenim prostranstvima ugrađujući opremu u koju spada prednje vitlo, bočni pragovi, dodatno LED osvetljenje, krovna „korpa“ kao i lift-kit koji za 5 cm povećava klirens vozila.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Enterijer je obogaćen udobnim kožnim sedištima, na čijim naslonima se nalaze logotipi Armada Snow Patrol. Ispod haube, nalazi se snažni 5,6-litarski V8 motor od 390 konjskih snaga, uz koji se isporučuje 7-stepena automatska transmisija.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Drugi „novitet“ jeste dobro poznati sportski roadster 370Z, ali u izuzetno neobičnom izdanju – opremljen skijama i „gusenicama“! Da, dobro ste pročitali, 370Zki, kako se sada zove, napred ima set specijalnih skija, umesto prednjih (upravljačkih) točkova, dok se pozadi nalaze Dominator „gusenice“ koje obezbeđuju pogon i na najtežim podlogama.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Pogonska jedinica je nepromenjena – 3,7-litarski V6 motor od 332 konjske snage, „uparen“ sa 7-stepenim automatskim menjačem koji snagu prenosi do zadnjih točkova… pardon, „gusenica“! 🙂

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 370Zki, 4x4, armada, nissan, noviteti, roadster, sneg, snow patrol, suv, zima