0

U STILU 007: Land Rover Defender 110 by Kahn Design

Iako ove godine i zvanično odlazi u “penziju”, Land Rover Defender izgleda da je sve popularniji kada je reč o specijalnim verzijama i edicijama... Poslednja u nizu jeste ova, u stilu James Bonda, koju je “potpisala” britanska firma Chelsea Truck Company

Foto: Kahn Design

Foto: Kahn Design

Kompanija Chelsea Truck Company i njen nešto poznatiji ogranak Kahn Design, nedavno su predstavili specijalnu ediciju legendarnog terenca Land Rover Defender 110, i to u pravom James Bond 007 stilu!

pročitaj još

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Naime, u čast modela koji ove godine i zvanično odlazi u “penziju”, prikazana je limitirana edicija u tzv. Aston Martin Storm Black crnoj boji sa mnoštvom ekskluzivnih detalja.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Spoljašnjost vozila je „ukrašena“ nešto širim blatobranima koji vozilu sada daju još agresivniji vizuelni nastup, a tu je i nova X-Lander prednja maska koja upotpunjuje pomalo zlokoban izgled ovog terenca.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Automobil se „kotrlja“ na Volcanic crnim Mondial felnama  od 20 inča, na kojima se nalaze pneumatici dimenzija 275/55 R20, a još jedan, rezervni točak, nalazi se na zadnjim vratima vozila.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  U skladu sa svojom off-road genetikom, i ovaj Defender je više nego sposoban terenac, koji je u ovoj verziji čak i nešto većeg klirensa zahvaljujući tzv. lift-kitu, a tu su i neizbežne „zavesice“ iza prednjih i zadnjih točkova.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Enterijer je priča za sebe, u kojem dominiraju sportske „kadice“ za vozača i suvozača, dok trokraki volan izgleda kao da je „zalutao“ iz nekog starijeg Aston Martina. Većina elemenata u enterijeru, baš kao i pomenuta sedišta, presvučeni su kvalitetnom kožom sa interesantnim romboidnom dezenom šava.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Ispod haube se i dalje nalazi dobro poznati 2,2-litarski TDCI motor od 122 konjske snage, “uparen” sa 6-stepenom manuelnom transmisijom. Cena ovog vozila iznosi, koje nosi oznaku CTC Land Rover Defender 110 Station Wagon Chelsea Wide Track iznosi 59.995 funti, odnosno nešto preko 68.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chelsea truck company, defender 110, kahn design, land rover, tuning