0

PORCIJA STEROIDA: Bentley Bentayga W12 by Wheelsandmore

Iako u verziji sa W12 motorom, Bentley Bentayga deluje dovoljno agresivno i snažno, nemački tjuner Wheelsandmore smatra da itekako ima prostora za unapređenje!

Foto: Wheelsandmore

Foto: Wheelsandmore

Nemačka tjunerska kuća Wheelsandmore, koja se bavi preradom supersportskih i prestižnih, luksuznih modela, ponudila je „program“ i za prvi Bentley SUV – model Bentayga i to u najsnažnijoj verziji sa W12 twin-turbo motorom.

pročitaj još

  Foto: Wheelsandmore

  Foto: Wheelsandmore

  Za vizuelno „unapređenje“ zadužen je relativno diskretan bodykit koji Bentaygu sada čini agresivnijom i, mora se priznati, atraktivnijom. Uz to, Wheelsandmore je ponudio i set točkova iz svoje LeMans serije, prečnika 23 inča, a sa Continental SportContact pneumaticima, ceo set košta paprenih 5.461 evro!

  Foto: Wheelsandmore

  Foto: Wheelsandmore

  Takođe, nemački tjuner je ponudio i modifikaciju sistema vazdušnog oslanjanja koji sada pruža mogućnost još manjeg rastojanja od tla. A kao poslasticu, tu je i novi softver koji reguliše rad motora, te umesto serijskih 608 KS i 900 Nm, Bentayga by Wheelsandmore sada oslobađa 710 „konja“ i čak 1060 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Wheelsandmore

  Foto: Wheelsandmore

  A u korak sa snažnijim motorom, tu je i novi izduvni sistem sa mogućnošću kontrole jačine zvuka putem posebnih „klapni“, u zavisnosti od toga da li želite da „krstarite“ gradom ili „poterate“ Bentaygu do krajnjih granica. Ako je verovati tjuneru, izduvni sistem je zaslužan za dodatnih 25 „konjića“ snage!

  Foto: Wheelsandmore

  Foto: Wheelsandmore

  Ukupna cena ovog paketa nije zvanično objavljena, ali se može dobiti direktnim kontaktom sa pomenutom tjunerskom kućom…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bentayga, bentley, tuning, w12, wheelsandmore