1

MASKE PADAJU: Ovako izgleda novi BMW Serije 8!

BMW će ove godine predstaviti potpuno novi model u svojoj ponudi – elegantni sportski kupe Serije 8, čije je fotografije bavarski gigant juče objavio dok će trkačka verzija M8 GTE već ovog vikenda učestvovati na trci Daytona 24 časa!

Foto: BMW

Foto: BMW

Ove godine, ljubitelji BMW brenda imaju čemu da se raduju, jer se nakon dugogodišnje pauze, na svetsku scenu vraća famozna Serija 8, u formi sportskog kupea, čiji je koncept predstavljen još prošle godine na prestižnom Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Foto: BMW

Foto: BMW

Bavarski gigant je juče objavio i zvanične fotografije maskiranog prototipa tokom testiranja na stazi, kao i “tizer” fotografiju serijskog primerka (zadnji deo) dok su s druge strane, na Internet “procurele” i slike nekamufliranog predserijskog modela.

bmw-8-series-leak-01

O samom automobilu se za sada i dalje vrlo malo zna, a neke su indicije da će Serija 8 koristiti CLAR platformu, na kojoj se nalaze Serija 5 i Serija 7, te da će ultimativnu M8 verziju pokretati snažni 6,6-litarski V12 motor od preko 610 konjskih snaga.

bmw-8-series-leak-02

Ono što jeste poznato da će već 27. januara, trkačka verzija BMW M8 GTE nastupiti na poznatoj američkoj trci 24 časa Daytona, dok će u junu ove godine, pomenuti automobil učestvovati i na legendarnoj trci 24 časa Le Mans.

Foto: BMW

Foto: BMW

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: bmw, m8 gte, noviteti, prototip, serija 8
Popularni komentari