0

Spektakularan prijem za šampione u Metropolu

Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu

Foto: AMSS

Foto: AMSS

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS), sinoć su u hotelu Metropol Palace u Beogradu, proglašeni najbolji takmičari u auto, moto i karting sportu za proteklu sezonu i tom prilikom su uručene medalje svima koji su ostvarili vrhunske rezultate u 2017. godini.

pročitaj još

  Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama  i uz spektakularan program, otvorili su predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod, kao i predsednik Međunarodne moto federacije Evrope (FIM Europe) dr Srb Wolfgang.

  Zahvaljujući zajedničkom radu SAKSS, MSS i AMSS ovo proglašenje podignuto je na viši nivo u odnosu na prethodne godine, što je izraz poštovanja prema našim šampionima. Uložili smo dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika na najprestižnijim moto trkama izdržljivosti na svetu, a sada možemo da se pohvalimo da Srbija konačno ima i svoju reprezentaciju u kartingu, sačinjenu od najmlađih dečaka i devojčica uzrasta 7-15 godina, koji će u predstojećoj sezoni nastupati na šampionatu Centralno evropske zone (CEZ).

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Cilj nam je da u naredne dve godine omogućimo da takmičenja budu samoodrživa, te da sva sredstva usmerimo na obuku funkcionera, sudija i promociju auto, moto i karting sporta, kako bismo imali dovoljan broj takmičara u svim disciplinama, istakao je Butulija i zahvalio se predstavnicima vlade Republike Srbije, a naročito Ministarstvu odbrane i Ministarstvu omladine i sporta, te predstavnicima auto-moto saveza i klubova iz regiona.

  Čestitam svim šampionima ove Svečane ceremonije dodele nagrada, kao i organizatorima ovog događaja. FIA će nastaviti da podržava vašu zemlju, rekao je Žan Tod u video poruci. Pohvalivši organizatore, predsednik FIM Europe zahvalio se svima na divnoj večeri i poželeo puno sreće u daljem radu.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin ovom prilikom primio je specijalno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju auto, moto i karting sporta u Srbiji. Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastojaćemo da je kroz zajedničke projekte još više ojačamo, istakao je Vulin zahvalivši se AMSS i predsedniku Mirku Butuliji za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije i tom prilikom podelio nagrade najmlađim trkačima.

  Pored medalja tamičarima, predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i generalni sekretar MSS Božidar Mihailović uručili su specijalna priznanja i drugim predstavnicima najvažnijih institucija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove u našoj zemlji, između ostalog i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Najprestižniju nagradu za osvojene tri šampionske titule, zlatnu kacigu, ove godine odneli su – u auto sportu Dejan Ilić (klasa brdske trke) i Slobodan Jakovljević (klasa auto slalom) i, u moto sportu – Branko Antić (klasa MX1) i Slobodan Krstić (klasa Moto klasik MK 500). Zlatna plaketa za osvojene tri šampionske titule na brdskim stazama pripala je klubu ASK Gaga Racing Team.

  Izvor: PR AMSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: amss, dodela nagrada, domaće, fia, sport