0

Tehnologija iz BMW i3s za sve buduće BMW i MINI modele

Do sada se nismo baš susretali sa situacijom da automobili na električni pogon prenose tehnologiju na „obične“ modele sa konvencionalnim motorima. U Minhenu su pribegli upravo takvoj strategiji!

Foto: BMW

Foto: BMW

Napredni sistem za kontrolu proklizavanja implementiran kod novog BMW-a i3s naći će se u svim budućim modelima BMW-a i MINI-ja, bez razlike da li imaju pogon na prednje, zadnje ili sve točkove. Na taj način će vozna dinamika i bezbednost biti podignuti na novi nivo pri otežanim uslovima vožnje kakve donosi klizava podloga.

pročitaj još

  Reč je o specijalno prilagođenom sistemu koji obezbeđuje trenutnu isporuku snage iz BMW eDrive sistema koji rasplaže sa 184 KS i 270 Nm obrtnog momenta. Sa velikom količinom obrtnog momenta i trenutnog odziva na svaki pritisak pedale gasa, električni motori, u poređenju sa konvencionalnim pogonskim sklopovima, zahtevaju bolje sisteme za stabilnost tokom vožnje.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Zbog toga je ovaj sistem zadužen da maksimalno poboljša prijanjanje i stabilnost tokom vožnje po nepovoljnim vremenskim uslovima i lošim putevima, prilikom ubrzavanja iz oštrih krivina i prilikom prikupljanja energije dobijene kočenjem. Sve to donosi napredna kontrolna jedinica, čak 50 puta bržoj od one u prethodnim sistemima.

  Inače, „BMW i“ je brend koji se fokusira na vizionarski koncipirana vozila, povezane usluge mobilnosti i vozila iz premijum segmenta. „BMW i“ se predstavio u 54 države sa BMW i3s električnim gradskim automobilom, BMW i8 „plug-in“ hibridnim sportskim modelom i „plug-in“ hibridnim BMW iPerformance automobilima.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, i3, kontrola proklizavanja, svet, tehnologija