0

DETROIT MOTOR SHOW 2018: Volkswagen Jetta

Na Salonu automobila u Detroitu, Volkswagen je predstavio potpuno novu, sedmu generaciju modela Jetta

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen je za Salon automobila u Detroitu spremio potpuno novu, sedmu generaciju modela Jetta, koja je do sada, zapravo, bila limuzinska verzija popularnog Golfa. Nova Jetta je za 43 mm duža i za 35 mm šira od prethodne, obećavajući ujedno i više prostora u enterijeru.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Automobil koristi Volkswagenovu modularnu MQB platformu, kao i aktuelni Golf, a za severnoameričko tržište, Volkswagen je od pogonskih jedinica za Jettu namenio samo 1.4 TSI motor od 150 konjskih snaga, koji stiže u „paketu“ sa 6-stepenim manuelnim ili novim 8-stepenim automatskim menjačem.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Što se tiče opreme u enterijeru, nova Volkswagen Jetta stiže sa najnovijim MIB instrumentacijom, tzv. Active Info displejem, dijagonale 10,2 inča, a podržani su i „pametni“ telefoni putem Mirrorlink, Apple Carplay i Android Auto softvera.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Nije poznato kada će nova Jetta stići na evropsko tržište, budući da je potražnja za limuzinama ove klase već godinama u konstantnom padu, te da su u većini zemalja Starog kontinenta daleko popularniji hečbek modeli, kao što je slučaj sa Jettinim „rođakom“ Golfom.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: golf, jetta, limuzina, noviteti, saloni, tsi, volkswagen, vw