0

AMERIKANIZACIJA: Ford Edge ST

Popularni Fordov SUV model Edge “osvežen” je za 2018. godinu, a u ponudu je uvrštena i sportska ST verzija sa twin-turbo V6 motorom

Foto: Ford

Foto: Ford

Američka korporacija Ford predstavila je restilizovani model Edge za 2018. godinu, koji će svoju premijeru imati na predstojećem Salonu automobila u Detroitu dok se u Evropi, ovaj model se očekuje tek 2019. godine. I ne samo to, već je Edge dobio i sportsku ST verziju…

pročitaj još

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Vizuelno gledano, restilizovani Edge je inspirisan kompaktnim SUV-om Ecosport, sa agresivnijim vizuelnim nastupom, pre svega, zahvaljujući novim svetlosnim grupama u LED tehnologiji i velikom hromiranom maskom, ovalnog oblika.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Za američko tržište, gde će se ovaj automobil prvo pojaviti i gde se očekuje najveća potražnja, predstavljena je i sportska ST verzija koju pokreće 2,7-litarski twin-turbo V6 EcoBoost od 335 konjskih snaga i impresivnih 515 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Uz njega stiže i nova 8-stepena automatska transmisija sa rotacionim selektorom, umesto klasične ručice na centralnom tunelu, pogon na sva četiri točka, snažniji kočioni sistem, kao i sportsko oslanjanje, u skladu sa ST oznakom.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Nažalost, evropski kupci moraće da se zadovolje samo sa dizel verzijom ovog modela, i to 2,0-litarskim TDCI turbo dizelom. Očekivana cena za ovu verziju, u osnovnom paketu opreme, kada 2019. počne prodaja biće nešto preko 40.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ecoboost, edge st, ford, noviteti, v6