0

ZATEZANJE BORA: “Osveženi” MINI One, Cooper i Cabrio modeli za 2018.

MINI je predstavio restilizovanu gamu svog najpopularnijeg modela, i to kako u verziji sa troja i petora vrata, tako i u kabriolet izdanju

Foto: MINI

Foto: MINI

Kompanije MINI je na samom početku ove godine, predstavila „osveženu“ gamu svog najpopularnijeg modela u verziji sa troja i petora vrata, kao i kabrioleta. Spoljašnje izmene su veoma diskretne i ogledaju se, pre svega, u LED svetlosnim grupama, kao i opcionim tzv. Matrix LED dugim svetlima.

pročitaj još

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  Pozadi se takođe nalaze svetlosne grupe u LED tehnologiji, s tim da je implementiran i jedan interesantan detalj – unutar zadnjih svetala sada se nalazi grafika u obliku britanske zastave (tzv. Union Jack).

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  Enterijer je obogaćen novim trokrakim multifunkcionalnim volanom, kao i unapređenim infotainment sistemom u koji spada i displej dijagonale 6,5 inča. Tu su sada i novi navigacioni paket, kao i mogućnost bežičnog punjenja mobilnog telefona.

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  Što se tehničke strane tiče, kupcima restilizovanog MINI hečbeka ili kabrioleta sada je na raspolaganju i novi 7-stepeni DCT menjač sa dvostrukim kvačilom, koji nudi ne samo bolji odziv u odnosu na prethodni 6-stepeni automatik, već i smanjenu potrošnju goriva zahvaljujući bolje odmerenim stepenima prenosa.

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  On je na raspolaganju za verije MINI One, Cooper, Cooper S i Cooper D, dok se MINI Cooper CD kupcima serijski isporučuje sa 8-stepenim automatskim Steptronic menjačem.

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cooper, dct, mini, noviteti, one, restilizacija, steptronic