0

STIŽE ZA PAR DANA: Nova Mercedes G-klasa “procurela” na Internet! (VIDEO)

Nova generacija Mercedes-Benz G-klase trebala bi da debituje sredinom januara u Detroitu, a ovih dana su na Internet već “procurele” neke od fotografija ovog automobila!

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Iako je zvanično predstavljanje nove generacije Mercedesove legendarne G-klase zakazano tek za sredinu januara i Salon automobilu u Detroitu, ovih dana su se na Internetu već mogle pronaći „procurele“ fotografije novog automobila.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Kao što se sa njih može primetiti, i ova generacija, barem vizuelno, predstavlja dalju evoluciju G-klase kakvu je poznajemo, što će reći da je i dalje prisutan robustan, „kockasti“ dizajn, veoma sličan originalnom koji je debitovao krajem ’70-ih godina.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ipak, „ispod lima“ krije se moderna konstrukcija koja je zahvaljujući obilnoj upotrebi aluminijuma, zaslužna za uštedu u masi od oko 160 kilograma, dok je istovremeno otpornost na uvijanje karoserije povećana za oko 30 procenata. Takođe, novo je i prednje oslanjanje, kao i amortizeri podesive tvrdoće.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Što se tiče pogonskih jedinica, Mercedes je za novu G-klasu spremio moderne, kako benzinske, tako i dizel agregate. AMG je angažovan za dobro poznati 4,0-litarski V8 turbo benzinac, koji će se naći kako u modelu G500, gde bi trebao da oslobađa 420 konjskih snaga, tako i u G63 verziji sa 610 „konja“ gde će zameniti dosadađnji 5,5-litarski V8 turbo.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Krajem godine trebao bi da se pojavio i novi šestocilindarski turbo dizel motor OM656 od 340 konjskih snaga. Uz automobil se isporučuje 9-stepeni automatski menjač, kao i permanentni 4×4 pogon sa reduktorom i mogućnošću blokade sva tri diferencijala.

  Zvanično predstavljanje nove Mercedes-Benz G-klase predviđeno je za 15. januara, kada počinje Salon automobila u Detroitu…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4x4, amg, benz, detroit, g-klasa, mercedes, noviteti, offroad, suv, terenac, v8