0

ČETVRTA GENERACIJA USKORO: Novi Ford Focus stiže početkom 2018. godine

Prema najavama američkog giganta, četvrta generacija Fordovog popularnog modela Focus trebalo bi da se pojavi početkom 2018. godine

Foto: Ford

Foto: Ford

Ford je ovih dana putem fotografija atraktivno “izlepljenog” prototipa, umesto klasične “kamuflaže”, zvanično najavio novu, četvrtu generaciju modela Focus, koji bi trebao da se javnosti predstavi početkom naredne godine. Pod sloganom #TimeToFocus, nova generacija biće bazirana na evoluciji postojeće Global C platforme, a osnovna karoserijska varijanta u ponudi i dalje će ostati hečbek sa petoro vrata.

pročitaj još

    Iako se očekuje da ukupna dužina vozila ostane ista, nezvanične informacije govore u prilog 50 mm dužem međuosovinskom rastojanju koje će pružiti više prostora putnicima pozadi.

    Što se tiče motorizacije, gotovo sigurno se očekuje veoma popularni trocilindarski 1.0 EcoBoost od 100, 125 i 140 „konja“, a špekuliše se i o snažnijim jedinicama od 1,5 i 2,0 litre. Kada je reč o dizelima, 1,5-litarski TDCi će činiti okosnicu ponude, dok bi 2,0-litarska jedinica mogla da se nađe u prestižnijim verzijama.

    Đorđe Pavićević/TopSpeed

    chats-viber-ts

    Tagovi: ecoboost, focus, ford, hečbek, noviteti, prototip