0

STIŽE TREĆA GENERACIJA: Nova Honda Insight debituje u Detroitu

Honda će sredinom januara, u Detroitu, predstaviti novu, treću generaciju hibridnog modela Insight

Foto: Honda

Foto: Honda

Na predstojećem Salonu automobila u Detroitu, koji se održava sredinom januara 2018. godine, Honda će predstaviti novu, treću generaciju hibridnog modela Insight, svojevrsnog pandana Toyotinom Priusu.

pročitaj još

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Honda je već objavila prve fotografije novog modela, koji je, u suštini, limuzina za pet odraslih osoba, pozicionirana u gami iznad aktuelnog Civica.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Vizuelno, novi Insight podseća na nešto umanjenog Accorda za američko tržište, a za sada još nije poznato da li će se novi model pojaviti i u Evropi, budući da prethodni Insight nije imao velik uspeh na tržištu.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Ukoliko bude stigao i na Stari kontinent, biće to ujedno i najveći model u Hondinoj ponudi, budući da je aktuelni „evropski“ Accord ugašen, te da je trenutno Civic Sedan najveća limuzina u gami.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Iako još uvek tehnički podaci nisu dostupni, najavljeno je da će nova generacija koristiti Hondin hibridni sistem od dva motora, što će doneti bolju ekonomičnost, odnosno manju potrošnju goriva.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Svojevremeno, 1999. godine, prva generacija je bila proglašena za najekonomičniji benzinski automobil na tržištu, te Honda žarko želi da sa novim Insightom vrati tu laskavu titulu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: accord, civic, detroit, hibrid, honda, insight, noviteti