0

ZLATA VREDNA: Famozna Toyota Supra Top Secret uskoro na prodaju!

Oni koji dobro poznaju japansku tjuning scenu, svakako su upoznati sa Toyotom Suprom koju je “potpisala” kompanija Top Secret... Automobil poseduje V12 motor od 930 “konja”, a ostvaruje maksimalnu brzinu preko 350 km/h!

Foto: Top Secret

Foto: Top Secret

Ljubitelji japanskih sportskih automobila i dalje se rado sećaju Toyote Supre i sa velikim nestrpljenjem iščekuju novi sportski model, koji bi trebao da bude njen duhovni naslednik, ako već ne bude nosio pomenuto, prepoznatljivo ime.

pročitaj još

  Foto: Top Secret

  Foto: Top Secret

  Istovremeno, Supra je kroz svoje četiri generacije, i dalje jedan od najpopularnijih japanskih automobila kada je reč o tjuningu. Naročito se ističu modeli japanskih tjunera, među kojima je i kompanija Top Secret iza koje stoji Kazuhiko Nagata, čijih je ruku delo ova zlatna Supra iz 1994. godine.

  Foto: Top Secret

  Foto: Top Secret

  Umesto dobro poznatog 3,0-litarskog linijskog “šestaka”, u ovoj Supri se našao pravi “monstrum” – 5,0-litarski V12 motor, poreklom iz luksuzne Toyote Century. Uz pomoć dva turbopunjača i nitro-ubrizgavanja, agregat oslobađa fantastičnih 930 “konja” i čak 1010 Nm obrtnog momenta!

  Foto: Top Secret

  Foto: Top Secret

  Sve to se isporučuje samo na zadnje točkove, putem 6-stepene manuelne transmisije, što je, imajući u vidu godište ovog automobila, bilo daleko ispred svog vremena! Ono što je još interesantno napomenuti jeste da je Nagata ovu Supru isprobao i na čuvenoj stazi Nardo u Italiji, gde je postignuta maksimalna brzina od čak 358,22 km/h!

  Foto: Top Secret

  Foto: Top Secret

  Ova “zver” uskoro će se naći na aukcijskoj prodaji tokom održavanja tradicionalnog Tokyo Auto Salon – sajma tjuniranih automobila u Tokiju, koji će se održati sredinom januara 2018. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: aukcija, fun news, japan, prodaja, supra, svet, top secret, toyota, tuning