0

OSTAJE U PORODICI: Audi ipak ne prodaje Ducati

Nakon intenzivnih špekulacija da bi Audi mogao da proda Ducati, iz nemačke kompanije je potvrđeno da više nema ekonomske potrebe da se VW grupa “oslobodi” italijanskog proizvođača motocikala

Foto: Ducati

Foto: Ducati

Iako se već neko vreme “šuška” da bi Volkswagen grupa, tačnije Audi, mogao da proda jedini moto brend u svom portfoliju, prestižni Ducati, od toga, barem za sada, ipak nema ništa. Planovi za “oslobađanje” od pomenutog italijanskog proizvođača motocikala usledili su nakon velikih finansijskih problema koji su pogodili VW koncern nakon kontroverznog Dieselgate skandala u Americi.

pročitaj još

  Foto: Ducati

  Foto: Ducati

  No, reorganizacijom poslovanja čitavog koncerna, gde je ostvareno smanjenje troškova od 11,8 milijardi dolara, kao i poboljšanje integracije između brendova, dovelo je do toga da više ne postoji ekonomska potreba da se Ducati proda.

  Foto: Ducati

  Foto: Ducati

  Podsetimo, Audi je kupio Ducati 2012. godine, i to po ceni od oko 1,1 milijardu američkih dolara, a nakon prvih informacija da bi italijanska kompanija mogla da bude na prodaju, zainteresovanost je pokazao čak i američki proizvođač motocikala, Harley Davidson.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, dieselgate, ducati, prodaja, svet, volkswagen, vw