0

CRVENA MUNJA: Unikatna Pagani Huayra Lampo

Saradnja italijanskih kompanija Pagani i Garage Italia Customs iznedrila je unikatnu Huayru Lampo, koja je inspirisana FIAT-ovim konceptom Turbine iz davne 1954. godine

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Jedna od najpopularnijih supersportskih „egzotika“, Pagani Huayra, ovih dana je dobila jednu, još egzotičniju verziju pod nazivom Lampo (munja). U pitanju je verzija inspirisana FIAT-ovim modelom Turbina Concept, još iz davne 1954. godine, kojeg je pokretala gasna turbina od 295 „konja“, a koji se mogao pohvaliti koeficijentom otpora vazduha od svega 0,14!

pročitaj još

  Foto: Pagani

  Foto: Pagani

  Huayra Lampo se vizuelno razlikuje od ostatka „porodice“ po crvenim elementima karbonske karoserije, dok se na zadnjim blatobranima nalazi italijanska „tricolori“ zastava. Ovaj automobil nastala je u saradnji sa Garage Italia Customs, kompaniji iz Milana, poznatoj po personalizacijama popularnih modela.

  Foto: Pagani

  Foto: Pagani

  Za pogon se i dalje koristi dobro poznati Mercedes-AMG V12 motor, zapremine 6,0 litara, ali iz „obične“, a ne Huayre BC. Cena ovog „unikata“ još uvek nije objavljena, ali je jasno da će biti poprilično viša od regularne Huayre, pa čak i Roadstera, za koji treba izdvojiti oko 2,4 miliona dolara!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fiat turbine concept, garage italia customs, huayra, lampo, noviteti, pagani