0

STIŽE NOVA GENERACIJA: Novi Renault motori 1.3 TCe 115, 140 i 160

Renault Nissan alijansa je ovih dana predstavila novu generaciju benzinskih turbo motora zapremine 1,3 litara, koja je razvijena u saradnji sa Daimlerom

Foto: Renault

Foto: Renault

Francuska kompanija Renault ovih dana je predstavila benzinski motor nove generacije, koji će svoj debi imati u modelima Scenic i Grand Scenic. U pitanju je turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, zapremine 1,3 litre, koji je razvijen u saradnji Renuault Nissan alijanse i Daimlera.

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  U odnosu na aktuelni TCe 130, novi agregat TCe140 se može pohvaliti većim obrtnim momentom pri nižem broju obrtaja, odličnim performansama pri višim režimima rada, uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i emsije CO2. U kombinaciji sa ovim motorom biće manuelna ili EDC transmisija sa dvostrukim kvačilom.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Kao što je i do sada bila praksa, i ova jedinica će se proizvoditi u nekoliko različitih verzija snage, počevši od osnovnih 115 konjskih snaga, pa do najsnažnijih 160 “konja” (TCe 160). Ono što u Renaultu posebno naglašavaju jeste da je površina cilindara izrađena u tehnologiji koja je korištena kod Nissana GT-R.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: benzinac, daimler, motori, nissan, renault, svet, tce, tehnika, turbo