0

PORCIJA STEROIDA: Techartov paket za Porsche 718 Boxster i 718 Cayman

Nemačka tjunerska kompanija Techart, koja je poznata po „prepravkama“ Porscheovih modela, ovih dana je predstavila paket poboljšanja za modele 718 Cayman i 718 Boxster

Foto: Techart

Foto: Techart

Aktuelni modeli Porsche 718 Boxster i 718 Cayman dobili su nove pakete koje je „potpisala“ poznata nemačka tjunerska kuća Techart. U okviru paketa nalazi se novi bodykit, novi naplaci, povećanje snage motora kao i personalizovan enterijer, a ponuđen je i sistem podizanja prednje osovine.

pročitaj još

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Naime, kako bi se izbegla „češanja“ prednjeg spojlera ili donjeg postroja o tlo, prilikom prelazaka preko „ležećih policajaca“ ili penjanja na ivičnjake, Techart je implementirao hibraulički sistem kontrole visine od tla, koji na pritisak tastera, omogućava dodatnih 60 mm klirensa.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Kada je reč o samom agregatu, 2,5-litarski turbo sada oslobađa oko 50 „konja“ više, te se može pohvaliti sa ukupno 400 KS i 480 Nm (60 Nm više nego kod serijskog modela). Ubrzanje je zahvaljujući svemu ovome, poboljšano, te sada iznosi 3,9 sekundi do 100 km/h.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Kao „poslastica“, tu je i Techartov Racing izduvni sistem, koji je zaslužan za još agresivniji i bogatiji zvuk boksera, a poseduje dva režima rada – Normal i Sport. Pritiskom na taster, otvara se „klapna“ i aktivira mod Sport, koji će retko koga od prolaznika ostaviti ravnodušnim.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 718 boxster, 718 cayman, paket, porsche, techart, tjuning, tuning