0

GENERALNA SKUPŠTINA FIA: Pobedili Portugalce i Francuze u srcu Pariza!

Predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Mirko Butulija, izabran je danas za člana World Council for Mobility and Tourism, jednog od dva najvažnija tela FIA!

Foto: FIA

Foto: FIA

Pobeda u sred Pariza! Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), izabran je danas za člana jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA) – Svetskog saveta za mobiliti i turizam (World Council for Mobility and Tourism – WCAMT).

pročitaj još

  FIA General Assembly

  Foto: FIA

  Na generalnoj skupštini FIA u Parizu održani su izbori za predstavnika Regije 1 u svetskom savetu za mobiliti i turizam FIA, koji predvodi predsednik FIA Jean Todt. Većinom glasova članova Regije 1, kao jedan od tri kandidata, predsednik  AMSS odneo je pobedu nad kandidatima iz Portugala i Francuske i time postao član prestižnog tela FIA.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Nakon prvog kruga izjednačen broj glasova (26:26) dobili su Mirko Butulija i predstavnik francuskog kluba ACA, Didier Bollecker, što je bio rezultat i drugog kruga glasanja (33:33). Ipak, u trećem krugu, predstavnici Regije 1 poverenje su dali predsedniku AMSS, koji je sa 36 glasova od 67 prisutnih delegata odneo pobedu, te će njegov mandat početi u petak.

  Foto: FIA

  Foto: FIA

  Inače, ovo je prvi put da je predstavnik zemalja našeg regiona izabran za člana ovog tela.

  Izvor: PR AMSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: amss, auto moto savez srbije, domaće, fia, mirko butulija, svet