0

POSLASTICA ZA SVE: Nissan NISMO Festival 2017 (VIDEO)

Ovih dana je na čuvenoj stazi Fuji Speedway u Japanu, održan tradicionalni NISMO Festival, koji je ove godine okupio veliki broj uspešnih sportskih modela iz više različitih epoha

Foto: NISMO

Foto: NISMO

Kraj godine je idealna prilika za proizvođače da rekapituliraju proteklih 12 meseci, kako na proizvodno-prodajnom planu, tako i kada je reč o sportskim nastupima širom svetskih staza. Naravno, to je i fantastična prilika da se na jednom mestu okupe i uspešni modeli iz nekih drugih epoha i obogate ovakav tip manifestacija.

pročitaj još

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Ovih dana, na legendarnoj stazi Fuji Speedway u Japanu, Nissan, tačnije njegov sportski ogranak NISMO, održao je svoj već tradicionalni NISMO Festival. Pred oko 30.000 posetioca, prodefilovalo je oko 150 “civilnih” automobila, kao i velik broj trkačkih mašina koje su ostavile dubok trag u svetu auto-sporta.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Šta više, može se reći da je ovogodišnji NISMO Festival bio svojevrsni GT-R spektakl, budući da se pojavilo čak 16 poznatih Nissan GT-R modela, i to od prvog HT 2000 GT-R iz ’60-ih godina, preko GT-RS iz 1995. goidne i Grupe A, prototipa GT-R Le Mans iz 1996. zatim GT-R iz japanske serije SuperGT, kao i GT-R pobednika FIA GT World Championship 2011.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Pored pomenutih GT-R modela, manifestaciju su obogatili i drugi legendarni modeli Nissana, kao što je Skyline R30 Silhouette, Silvia S12 Turbo Super Silhouette, 910 Bluebird Silhouette, kao i brojni automobili iz popularne Z-linije modela.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Naravno, ovakav tip manifestacije bio je nemoguć bez velikog broja poznatih vozača, koji su u nekom trenutku svoje karijere vozili za Nissan, odnosno NISMO tim, pa smo tako na stazi Fuji Speedway mogli da vidimo i legendarnog Keiichi Tsuchiyu, poznatog kao Drift King.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fuji speedway, fun news, gt-r, nismo festival, nissan, skyline, svet