1

L.A. AUTO SHOW 2017: Toyota FT-AC

Ljubiteljima outdoor aktivnosti, Toyota je namenila atraktivni koncept FT-AC, koji je premijerno predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Poslednji veliki salon automobila u ovoj godini, koji se održava u Los Anđelesu, Toyota je iskoristila da predstavi atraktivni koncept pod imenom FT-AC, koja predstavlja skraćenicu za Future Toyota – Adventure Concept.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Ovaj automobil prvenstveno će se svideti ljubiteljima tzv. outdoor aktivnosti, kao glavno prevozno sredstvo u off-road avanturama, a opet dovoljno „civilizovan“ da se bez problema može voziti i u urbanim sredinama.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Vizuelno, koncept pomalo podseća na aktuelni 4Runner, samo „umanjen“, koji je u Americi veoma popularan, te nije isključeno da ovim automobilom, Toyota „opipava“ trenutno raspoloženje na tržištu.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  FT-AC je opremljen gotovo svim vizuelnim elementima koji idu uz off-road vozila, što će reći da su tu zaštitne ploče napred i nazad, „isturene“ kuke za izvlačenje, pa čak i maglenke koje mogu da se skidaju i koriste kao prenosne lampe.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Sve to je ispraćeno solidnim klirensom kao i „naduvanim“ blatobranima pod kojima se nalaze All-Terrain pneumatici velikog prečnika. Na krovu se nalazi integrisani krovni nosač (tzv. Safari korpa), a tu su i integrisana LED svetla za osvetljenje prilikom off-road vožnje.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Što se tiče pogonskog sistema, budući da je ovo za sada samo koncept, Toyota nije objavila detaljnije informacije, ali se nagoveštava da bi pogonska jedinica bila hibridna (turbo benzinac + elektromotor), dok bi se snaga, kako to i dolikuje off-road vozilima, prenosila na sva četiri točka.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4x4, adventure, ft-ac, koncept, noviteti, offroad, saloni, toyota
  Popularni komentari
  • s
   sale

   Vidi se da je ovo kopija Subarua xv. Nove generacije. Bratske kompanije