0

L.A. AUTO SHOW 2017: Jeep Wrangler

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, Jeep je predstavio novi Wrangler, koji po prvi put nudi 2,0-litarski turbo benzinski motor sa tzv. mild-hybrid funkcijom

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Jeep je u Los Anđelesu predstavio novi Wrangler, kultni off-road model, koji će po prvi put potencijalnim vlasnicima ponuditi i tzv. „blagu“ hibridnu verziju. Automobil se, kao i do sada, nudi u verziji sa dvoja i četvora vrata, kao i četiri paketa opreme – Sport, Sport S, Sahara i Rubicon, s tim da je Sahara rezervisana isključivo za verziju sa četvora vrata.

pročitaj još

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Kada je reč o pogonskim jedinicama, treba naglasiti da će ova generacija Wranglera po prvi put imati 2,0-litarski benzinski četvorocilindraš, opremljen twin-scroll turbopunjačem i novom eTorque tehnologijom. Taj novi, nazovimo ga „blagi“ hibridni sistem pruža ukupno 270 konjskih snaga i čak 400 Nm obrtnog momenta, a omogućava i da se klasični SUS motor deaktivira tokom vožnje bez gasa.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Uporedo sa ovim, Wrangler će biti opremljen i 3,6-litarskim benzinskim motorom od 285 KS i 352 Nm, dok će nešto kasnije, od 2019. godine, u ponudu biti uvršten i 3,0-litarski turbodizel od 260 „konja“ i 600 Nm.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Standardno se isporučuje 6-stepeni manuelni menjač, dok je na raspolaganju i opciona 8-stepena automatska transmisija. Pogon je na sva četiri točka, sa redukcijom prenosa 4:1, dok se u Rubicon opremi, serijski dobijaju i diferencijali sa blokadom.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Unutar ovog terenca, putnicima je na raspolaganju Uconnect infotainment sistem, koji se sastoji od centralnog displeja, osetljivog na dodir. U osnovnoj opremi, dijagonala „ekrana“ iznosi 5 inča, dok se kod viših paketa dobijaju displeji dijagonale 7, odnosno 8,4 inča. Takođe, opciono je na raspolaganju i digitalna LED instrumentacija, na „ekranu“ dijagonale 7 inča.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4x4, jeep, noviteti, offroad, rubicon, sahara, saloni, wrangler