1

L.A. AUTO SHOW 2017: Lincoln Nautilus

Američki proizvođač luksuznih automobila, Lincoln, u Los Anđelesu je predstavio restilizovani SUV koji je do sada nosio naziv MKX, a od sada će biti poznat kao Nautilus

Foto: Lincoln

Foto: Lincoln

Lincoln je za Salon automobila u Los Anđelesu predstavio temeljno restilizovani SUV koji je do sada bio poznat pod oznakom MKX, te ga je ujedno i “prekrstio” u nov naziv Nautilus. Automobil je dobio potpuno novo “lice”, što će reći da su nove i svetlosne grupe, i maska, i prednji odbojnik.

pročitaj još

  Foto: Lincoln

  Foto: Lincoln

  Pored vizuelnih izmena, Nautilus se može pohvaliti i tehničkim unapređenjima, pre svega na polju pogonskih jedinica. Stari 3,7-litarski V6 je “penzionisan”, a umesto njega, tu je sada novi 2,0-litarski četvorocilindraš od 245 “konja”.

  Foto: Lincoln

  Foto: Lincoln

  Snažniji, 2,7-litarski V6 turbo od 335 konjskih snaga je zadržan, a treba naglasiti da su oba motora opremljena Start-Stop funkcijom, dok se uz njih, serijski isporučuje 8-stepena automatska transmisija.

  Foto: Lincoln

  Foto: Lincoln

  Uz novi motor, tu je i niz poboljšanja po pitanju aktivne bezbednosti, kao što je Evasive Steering Assist sistem koji koristi radar i kamere kako bi pratio put ispred i u slučaju prepreka, pomogao vozaču da ih na bezbedan način zaobiđe, ukoliko proceni da ne može da se zaustavi na vreme.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: lincoln, mkx, nautilus, noviteti, saloni, suv
  Popularni komentari
  • B
   Bravo

   Ovo će se voziti uglavnom na američkim putevima, mada nije loše propratiti šta se dešava u auto-svetu na globalnom planu.