0

L.A. AUTO SHOW 2017: Range Rover SVAutobiography

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, Land Rover je predstavio i najskuplji automobil ikada u svojoj ponudi. Reč je Range Rover SVAutobiography sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koji u najsnažnijoj verziji košta čak 200.000 evra!

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Pred početak Salona automobila u Los Anđelesu, kompanija Land Rover je predstavila do sada najluksuzniji i najskuplji model u svojoj ponudi, ikada! Reč je o Range Rover SVAutobiography, koji je, za razliku od svog „rođaka“ SVAutobiography Dynamic, „postavljen“ na produženu platformu Range Rover od 3120 mm (2922 mm je standardna), kako bi se dobilo više prostora za putnike pozadi.

pročitaj još

  Drugim rečima, ne samo što putnici na izuzetno luksuznim zadnjim sedištima imaju gotovo 1,2 metra prostora za kolena, već je i naslone moguće „oboriti“ do 40 stepeni. Kada smo već kod sedišta, treba reći da ne samo što imaju ugrađene masažne funkcije, već omogućavaju i grejanje čak i listova nogu!

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Putnici vrata mogu da otvaraju i zatvaraju pritiskom na taster, a kao što se i očekuje kod superluksuznih modela, u naslonima prednjih sedišta nalaze se tableti dijagonale 10 inča. Između putnika pozadi nalazi se i frižider, u koji mogu da se smeste i dve flaše za vino.

  Za pogon automobila ponuđena su tri agregata – osnovni 4,4-litarski SDV8 dizel od 339 KS, zatim 2,0-litarski turbo sa elektromotorom, snage 400 „konja“, dok je najsnažniji motor u gami 5,0-litarski V8 od 565 „konja“, poreklom iz SVR verzije.

  Početna cena za dizel iznosi oko 189.000 evra, za hibrid treba izdvojiti par stotina evra više, dok najsnažnija verzija košta gotovo 200.000 evra!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: land rover, noviteti, range rover, saloni, svautobiography