0

I POLICIJA PRELAZI NA HIBRIDE: Ford Special Service Plug-in Hybrid Sedan

Ford je ove godine prvo predstavio prvi hibridni policijski automobil Ford Police Responder Hybrid Sedan, a ovih da je otišao korak dalje i prikazao luksuzniju Plug-In verziju Ford Special Service Plug-in Hybrid Sedan

Foto: Ford

Foto: Ford

Nakon što je u aprilu predstavio prvi policijski automobil na hibridni pogon, Ford Police Responder Hybrid Sedan, Ford je ovih dana otišao korak dalje, predstavljajući još jednu verziju baziranu na modelu Fusion, namenjenu bezbednosnim službama, ovaj put kao Plug-In hibrid.

pročitaj još

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Novi automobil nosi naziv Ford Special Service Plug-in Hybrid Sedan, a namenjen je ne samo policijskim detektivima, već i vatrogasnim jedinicama, kao i svim ostalim državnim službama koje imaju potrebu za jednim ovakvim vozilom.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Vozilo je opremljeno punjačem snage 3,3 kilovata, koji kada je priključen na napon od 240 volti, u potpunosti dopunjava litijum-jonske baterije za svega dva i po sata. Inače, pomenute baterije, kapaciteta 7,6 kWh omogućavaju autonomiju od 33 kilometra i maksimalnu brzinu od 137 km/h.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Kada se baterije potroše, na scenu stupa klasični benzinski 2,0-litarski turbo motor, kojem fabrika deklariše autonomiju od oko 800 kilometara sa jednim rezervoarom goriva. Drugim rečima, Ford tvrdi da su ove performanse sasvim dovoljne da zadovolje većinu dnevnih potreba bezbednosnih službi tokom redovnih aktivnosti.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ford, fusion, hibrid, noviteti, plug-in, police, policija