0

ČEKAJUĆI RS Q5: ABT predstavio Audi SQ5

Dok se ne pojavi zvanična, serijska verzija RS Q5, ljubitelji Audijevog SUV-a moraće da se zadovolje sa Abtovim tjuning paketom koji snagu podiže za 70 “konja”

Foto: ABT

Foto: ABT

U „pauzi“ dok čekamo na budući Audi RS Q5, koji bi prema najavama, trebao da stigne naredne godine, nemačka tjunerska kuća ABT je ponudila prilično ozbiljan „tjuning paket“ za aktuelni SQ5.

pročitaj još

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Paket ne podrazumeva samo vizuelne dodatke, kao što su novi prednji branik za većim usisima za vazduh, agresivniji pragovi i krovni spojler, već i mehanička poboljšanja koja se tiču povećanja snage serijskog agregata.

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Tako sada 3,0-litarski V6, zahvaljujući AEC-u (ABT Engine Control), oslobađa čak 425 „konja“ i 550 Nm, što je popriličan „skok“ u odnosu na serijskih 354 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta.

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Uz sve to, ABT SQ5 je sada i nešto niži, zahvaljujući kraćim oprugama, a „kotrlja“ se na točkovima sa ABT Sportsline naplacima od 20 inča. I kao „šlag na tortu“, nemački tjuner je u zadnji difuzor vazduha integrisao četiri karbonske izduvne cevi.

  Cena ovog paketa još uvek nije zvanično saopštena…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: abt sportsline, audi, sq5, tuning, v6