0

NAJAVA ZA LOS ANĐELES: Novi Mercedes-Benz CLS stiže za nedelju dana!

Nova, treća generacija atraktivnog modela Mercedes-Benz CLS zvanično će debitovati krajem novembra, na Salonu automobila u Los Anđelesu

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, koji se održava krajem ovog meseca, Mercedes će po prvi put zvanično prikazati novu generaciju modela CLS, a u međuvremenu, nemački proizvođač je objavio „tizer“ fotografije pomenutog automobila.

pročitaj još

  Treća generacija ovog atraktivnog modela gotovo je sigurno da će biti veća od trenutno aktuelnog, što će reći da bi ukupna dužina trebala da dostigne famoznih pet metara. Očekuje se da poraste i međuosovinsko rastojanje, kako bi putnici u kabini dobili još više na komforu.

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Ono što u Mercedesu najavljuju jeste da će koeficijent otpora vazduha biti svega 0,27 što se možda ne čini kao spektakularan podatak, ali jeste činjenica da pri vrtloženju vazduha, gotovo da neće postojati sila uzgona, što će reći da bi čak i bez spojlera, novi CLS pri velikim brzinama ostao „prikovan“ za asfalt.

  U enterijeru, instrument tablu će krasiti novi Widescreen Cockpit sistem, digitalni displej dijagonale 12,3 inča, koji objedinjuje svu neophodnu instrumentaciju kao i informaciono-zabavni sadržaj. Uz ove „gedžete“, tu su Speed Limit Pilot i Active Lane Change Assist, koji automatski održavaju brzinu vozila u odnosu na ograničenja (saobraćajne znakove), odnosno autonomno vrši prestrojavanje iz trake u traku, u zavisnosti od situacije na putu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: benz, cls, kupe, mercedes, noviteti