0

PRETPREMIJERNO U BEOGRADU: Otkriven Jaguar E-Pace

Nekoliko meseci nakon svetske premijere, najnoviji Jaguarov model E-Pace je uoči zvaničnog početka prodaje promovisan u salonu kompanije British Motors koja je ekskluzivni uvoznik marki Jaguar i Land Rover u Srbiji

Foto: Uroš Dedić

Foto: Uroš Dedić

Reč je o kompaktnom SUV modelu, za broj manjem od “starijeg brata” F-Pace, od kojeg je preuzeo dosta toga. Dugačak 4.411 mm, širok 1.984 mm i visok 1.649 milimetara, Jaguar E-Pace ističe se kompaktnim dizajnom gde provejava dosta sportskog naboja u skladu sa imidžom eminentne britanske marke. Atletske proporcije nisu u značajnoj meri uskratile ponudu prostora, tako da kvalitetna kabina nudi pristojan komfor napred i pozadi, a i prtljažnik deklarisane zapremine 577 litara uopšte nije za potcenjivanje.

pročitaj još

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Ono po čemu se ovaj model još više ističe jesu savremene tehnologije i bogata gama pogonskih agregata, uključujući i benzinski 2.0 motor od 300 KS, kao i novi 2.0 twin-turbo dizel od 240 KS, oba prenose snagu na sva četiritočka preko ZF devetostepenog automatskog menjača. U ponudi će biti i slabiji motori – osnovni je 2.0 dizel od 150 KS sa manuelnim šestostepenim menjačem pogonom na zadnje točkove, a tu je i snažnija verzija od 180 “konja”.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Inače, od konkurencije ga izdvaja i napredni sistem pogona na sva četiri točka gde se snaga prenosi prevashodno na zadnju osovinu, omogućavajući sportske vozne karakteristike. U vožnji van asfalta i po klizavom kolovozu, odnosno kada dođe do proklizavanja, deo snage se prebacuje na prednju osovinu.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Tu su i savremene tehnologije na polju bezbednosti i funkcionalnosti, Kao što je spektar kamera koje snimaju 360 stepeni oko vozila, samo-parkiranje, vazdušni jastuk za zaštitu pešaka koji se nalazi ispod poklopca motora, itd.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Jaguar E-Pace u Srbiji startuje po ceni već od 34.640 evra, pretprodaja je već počela odnosno postoji mogućnost konfiguracije modela po želji klijenata i poručivanja, a prve isporuke kupcima očekuju se početkom naredne godine.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: british motors, domaće, e-pace, jaguar, prodaja, srbija