0

NAJSNAŽNIJI DO SADA: Stigao novi Chevrolet Corvette ZR1!

Kultni američki model Chevrolet Corvette dobio je svoju novu ZR1 verziju, koja je zahvaljujući 6,2-litarskom V8 motoru od 765 “konja”, najsnažnija u istoriji ove marke!

Foto: Chevrolet

Foto: Chevrolet

Ljubitelji kultnog američkog sportskog automobila, Chevrolet Corvette, itekako imaju čemu da se raduju, budući da je upravo predstavljen najsnažniji model do sada ikada! U pitanju je verzija sa već poznatom oznakom ZR1, ali koju sada pokreće 6,2-litarski V8 LT5 agregat sa mehaničkim kompresorom.

pročitaj još

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Ovaj motor oslobađa impresivnih 765 konjskih snaga i 969 Nm obrtnog momenta, što je za 115 „konja“ više nego li kod aktuelnog Corvette Z06 i ujedno preko 50 KS više od možda i najvećeg „domaćeg“ konkurenta trenutno, Dodge Challenger SRT Hellcat.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Pored pomenutog impresivnog agregata, ZR1 stiže u tzv. Sebring Orange Design paketu, koji pored narandžaste boje karoserije, uključuje i narandžaste kočione čeljusti, sigurnosne pojaseve i šavove u enterijeru u istoj, narandžastoj boji, kao i detalje u boji bronze.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Vozač i suvozač će moći da uživaju i u opcionim, visokokvalitetnim grejanim/hlađenim sedištima od Napa kože, karbonskom upravljaču presvučenim kožom, kao i Bose premijum audio sistemu. Prodaja novog ZR1 počinje na proleće 2018. godine.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chevrolet, corvette, LT5, noviteti, v8, z06, ZR1