0

USPEŠNO POLOŽIO ISPIT: Pet zvezdica za Opel Crossland X na Euro NCAP testu (VIDEO)

Integritet bezbednosnog koncepta Opel Crossland X potvrđen kroz Euro NCAP testove sudara

Foto: Euro NCAP

Foto: Euro NCAP

U najnovijem ocenjivanju bezbednosti objavljenom ovih dana, Euro NCAP je dodelio Opel Crossland X krosoveru B segmenta maksimalnih pet zvezdica, baziranih na dobrim ocenama u četiri bezbednosne oblasti: zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i sistemima aktivne bezbednosti. Crossland X se posebno dobro pokazao pri sudaru sa bočnom barijerom, gde je ostvario maksimalne poene, kako za zaštitu odraslih putnika, tako i dece.

pročitaj još

  Foto: Euro NCAP

  Foto: Euro NCAP

  Pored bezbednosne opreme koja je standardna, poput upozorenja na pospanost vozača (Driver Drowsiness Alert) i upozorenja na neželjen izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), Opel Crossland X takođe nudi opcione inovacije za još viši stepen bezbednosti.

  Foto: Euro NCAP

  Foto: Euro NCAP

  Tako se u određenim paketima opreme nalaze i upozorenje na opasnost od čeonog sudara  sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde (Forward Collision Alert with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking), detekciju pospanosti vozača (Driver Drowsiness Detection), visokotehnološke LED farove, panoramsku zadnju kameru koja pokriva 180 stepeni i detekciju „mrtvog ugla“.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: bezbednost, crash test, crossland x, euro ncap, opel, sudar, svet