0

PREDVODNIK SPEKTAKLA: BMW M5 MotoGP Safety Car

BMW je za narednu sezonu MotoGP šampionata, kao Safety Car, pripremio potpuno novi automobil, baziran na nedavno predstavljenom M5 F90

Foto: BMW

Foto: BMW

U cilju promocije nove generacije modela M5, BMW je sportsku limuzinu prilagodio potrebama tzv. Safety Cara u okviru izuzetno popularnog MotoGP šampionata. Ovu ulogu do sada je obavljao M4, dok će njegov naslednik debitovati na poslednjoj trci sezone, u Valensiji, koja se vozi narednog vikenda, a biće i zvanično “sigurnosno vozilo” tokom sezone 2018.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Ono što karakteriše novi BMW M5 jeste 4,4-litarski V8 M TwinPower Turbo agregat koji oslobađa 600 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta – brojke sasvim dovoljne da, uz pomoć 8-stepenog M Steptronic menjača, sprint do 100 km/h potraje svega 3,4 sekunde.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Pomenuti BMW M5 MotoGP se od serijskog razlikuje, ne samo po specijalnoj opremi, neophodnoj za automobil ovog tipa (LED osvetljenje, radio-veza, itd.), već je i prednji spliter razvijen baš za ovaj Safety Car. Takođe, vozač i suvozač sede u trkačkim “kadicama”, pozajmljenim iz njegovog “rođaka”, BMW M4 GTS.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, m5, motogp, noviteti, safety car, v8