1

NOVI MILJENIK ŽENA: Predstavljen MINI 1499 GT

Kompanija MINI je ovih dana prikazala novu verziju svog popularnog modela, koji sada nosi oznaku 1499 GT, a poseduje 1,5-litarski turbo motor, koji treba da zameni “staru” 1,2-litarsku jedinicu

Foto: MINI

Foto: MINI

Čak i kada realno nema „prostora“ za prave novitete, proizvođači se uvek dosete kako da održe svoj brend u fokusu interesovanja, konstantnim unapređenjima i specijalnim, limitiranim edicijama. Tako je MINI ovih dana predstavio model 1499 GT, svojevrsni omaž automobilskom „klasiku“ Mini 1275 GT, koji se proizvodio od 1969. do 1980. godine.

pročitaj još

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  Zapravo, radi se o standardnom MINI modelu, koji umesto dosadašnjeg 1,2-litarskog motora, dobija trocilindarski 1,5-litarski turbo motor, ali primetno „oslabljen“ u odnosu na Cooper verziju – snage „svega“ 102 KS, koliko je oslobađao i stari 1.2 Turbo u verziji One.

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  Kada je reč o ostalim razlikama u odnosu na standardni MINI, samo je oslanjanje sportsko i nešto tvrđe, točkovi od 17 inča su serijski, a znatno je redukovana paleta boja, budući da je 1499 GT moguće dobiti samo u crnoj ili beloj boji, naravno, sa specijalnim oznakama 1499 GT na vratima, iznad pragova.

  Foto: MINI

  Foto: MINI

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: 1499 gt, mini, noviteti, one, turbo
  Popularni komentari
  • b
   bojan

   miljenik je fiat 500