0

JAPANSKA KRSTARICA: Toyota Crown Concept stiže u Tokio!

Toyota za Salon automobila u Tokiju sprema koncept nove limuzine Crown, koja će se verovatno naći i u ponudi luksuznog Lexus brenda

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Na predstojećem Salonu automobila u Tokiju, Toyota će predstaviti i koncept nove generacije prestižne limuzine Crown, koja bi trebalo da nasledi aktuelni model, na tržištu još od 2012. godine. Novi Crown koristiće TNGA platformu, istu onu na kojoj se nalazi i novi Camry.

pročitaj još

  Vizuelno, Toyotina „krstarica“ preuzeće neke dizajnerske smernice od pomenutog Camry modela, uz primetno agresivniji nastup i naglasak na luksuzu. Sa ukupnom dužinom od 4910 milimetara, budući Crown je za 25 mm duži od aktuelnog, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 70 milimetara.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Ono što takođe treba uzeti u obzir jeste da će prikazani koncept itekako uticati i na buduću limuzinu u okviru Lexus ponude, imajući u vidu da je aktuelni GS baziran upravo modelu Crown, a postoje i ozbiljne tendencije unutar luksuznog brenda Toyote da samo jedan model, verovatno baziran upravo na Crown Conceptu, zameni GS i ES liniju vozila.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed
  chats-viber-ts

  Tagovi: crown, koncept, lexus, noviteti, tokio, toyota