0

UNAPREĐENJE: Range Rover Sport SVR i P400e

Land Rover je predstavio “osveženi” model Range Rover Sport, a naročito naglasak ovaj put dat je na sportsku SVR, kao i hibridnu P400e verziju

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Kompanija Land Rover predstavila je unapređeni model Range Rover Sport, koji ne samo što je „kozmetički utegnut“, spolja i iznutra, već dolazi i sa novim pogonskim jedinicama. Naravno, ljubitelje snage i prestiža najviše će interesovati sportska SVR verzija, dok je ekološki nastrojenim kupcima namenjen električni Plug-In hibrid.

pročitaj još

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Pomenuti Range Rover Sport SVR koristi isti 5,0-litarski V8 agregat sa mehaničkim kompresorom, koji se nalazi i u Jaguaru F-Type SVR. Motor oslobađa 575 konjskih snaga, što je za oko 25 KS više nego ranije, a na raspolaganju je i 700 Nm.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  U skladu sa nešto snažnijim agregatom, poboljšane su i performanse kada je reč o ubrzanju iz mesta do 100 km/h, te sada potrebno 4,5 sekundi što je za 0,2 sekunde manje nego kod prethodnika.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Kada je reč o hibridnoj verziji nazvanoj P400e, nju pokreće kombinacija turbo benzinskog 2,0-litarskog Ingenium motora od 300 „konja“ i elektromotora snage 115 KS. Ukupna realna snaga iznosi 400 „konja“, a zahvaljujući pogonu na sva četiri točka, ubrzanje do 100 iznosi 6,7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 220 kilometara na čas.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Land Rover je objavio i cene za unapređeni Range Rover Sport, koje startuju od 69.000 evra za osnovni SD4 dizel. Za hibridni P400e potrebno je izdvojiti 80.000 evra dok sportski SVR košta nešto više od 112.000 evra!

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hibrid, land rover, noviteti, p400e, plug-in, range rover sport, svr