0

KAO OKLOPNJAK: Predstavljen moćni Rezvani Tank!

Mala američka auto-kompanija Rezvani predstavila je svoj drugi model u ponudi – moćni SUV koji nosi adekvatan naziv Tank!

Foto: Rezvani

Foto: Rezvani

Rezvani Motors, mala kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je svojevremeno predstavila supersportski automobil Beast (zver), ovih dana je u svoju ponudu uvrstila i jedan SUV, i to kakav! U pitanju je model Tank, koji na prvi pogled, zaista izgleda kao oklopno vozilo prilagođeno civilnom saobraćaju.

pročitaj još

  Foto: Rezvani

  Foto: Rezvani

  Pomenuti SUV pokreće moćni 6,4-litarski V8 HEMI motor koji oslobađa oko 500 konjskih snaga, a sama karoserija, koja inače opciono može biti „blindirana“, postavljena je na klasičnu „lestvičastu“ šasiju, kako i dolikuje najrobusnijim „terencima“.

  Foto: Rezvani

  Foto: Rezvani

  Pored pogona na sva četiri točka, impresivnog klirensa i moćnih off-road pneumatika, Tank se može pohvaliti i činjenicom da je u njega implementirana visoka tehnologija, kao što je termovizija prilikom noćnih vožnji, a interesantno je da se zadnja vrata otvaraju „kontra“, odnosno da je primenjen tzv. „suicide door“ sistem.

  Foto: Rezvani

  Foto: Rezvani

  Prema informacijama, prve isporuke modela Tank planirane su za kraj ove godine, a cena ovog „oklopnjaka“ trenutno iznosi 178.000 američkih dolara, što je za oko 20.000 dolara skuplje nego li što košta supersportski Beast.

  Foto: Rezvani

  Foto: Rezvani

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4x4, beast, noviteti, offroad, oklopno vozilo, rezvani, suv, tank