0

NOVI MODEL STIŽE: Slike novog Volvo XC40 „procurele“ na Internet!

Uskoro bi trebao da se pojavi potpuno novi model u Volvo gami pod oznakom XC40, čije su fotografije već „procurele“ na Internet ovih dana!

Foto: Volvo

Foto: Volvo

Za svega nekoliko dana, tačnije 21. septembra, Volvo bi trebalo da predstavi potpuno novi model u svojoj gami – krosover sa oznakom XC40, čije su fotografije već „procurele“ na Internet!

pročitaj još

  Foto: Volvo

  Foto: Volvo

  Novi model baziran je na potpuno novoj CMA (Compact Modular Architecture) platformi, zajednički razvijenoj od strane Volvoa i kineskog giganta Geely, u čijem je vlasništvu švedska kompanija, a ujedno, XC40 je prvi automobil koji će koristiti novi „osnovu“.

  Foto: Volvo

  Foto: Volvo

  Po koncepciji, XC40 je kompaktni krosover, pozicioniran ispod aktuelnog XC60, koji bi za rivale u premijum segmentu trebalo da ima modele poput BMW X1, Mercedes-Benz GLA ili Audi Q3.

  Foto: Volvo

  Foto: Volvo

  Iako su pogonske jedinice za sada nepoznanica, pretpostavlja se da će XC40 dobiti već postojeće benzinske i dizel motore, kao i hibridnu i čisto električnu plug-in verziju.

  Foto: Volvo

  Foto: Volvo

  U enterijeru, tu je već prepoznatljiv Volvoov 9-inčni vertikalni displej multimedijalnog sistema, uz bogatu serijsku, ali i najavljen pozamašan spisak dodatne opreme.

  Foto: Volvo

  Foto: Volvo

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossover, krosover, noviteti, suv, volvo, xc40