0

TEHNOLOŠKA OFANZIVA: Novi Peugeot 308 stigao u Srbiju

Nova generacija Peugeotovog modela 308 počela je da se prodaje i u Srbiji...

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Sa restilizovanom verzijom jednog od najprodavanijih modela, Peugeot je ispisao nastavak priče bestselera proizvedenog u 760.000 primeraka od svog lansiranja na tržište. Novi 308 je samo poslednji u nizu aduta brenda u težnji ka proizvodnji vrhunskih automobila. Odlučnog i futurističnog dizajna, novi model je svakako primer stremljenja Peugeota ka premijum segmentu.

pročitaj još

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Kada je u pitanju eksterijer, podignutija maska hladnjaka i repozicioniranje znaka lava na nju, svakako upotpunjuju vizuleni utisak u odnosu na prethodnika. U prednjem delu dizajnerski tim je kreirao i tri nova usisnika za vazduh, dok je u zadnjem delu došlo do redizajniranja svetlosnih grupa.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Enterijer prati aktuelnu gamu koja je pobrala veliki broj simpatija od svog pojavljivanja. Naravno impelmentirane su i novine, kao što je novi i veći ekran osetljiv na dodir.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Na početku prodaje u Srbiji, kupcima su na raspolaganju benzinski turbo Puretech motori od 1.200 kubika sa 110 i 130 konjskih snaga, nosioci titule „Engine of the year” treću godinu za redom u kategoriji od 1.0 – 1.4 kubika. Pored njih u ponudi su i svima dobro poznati Hdi motori sa 100 i 120 konjskih snaga. Za nekoliko meseci u Srbiji se očekuje i potpuni novitet kada su motori u pitanju : 1.5 – litarski dizel motor koji nudi 130 KS uz obrtni moment od 300 Nm , a već sada ispunjava Euro 6c standard o emisiji štetnih gasova koji stupa na snagu u septembru i time je Peugeot postao jedan od prvih proizvođača koji već sada ispunjavam zadate norme. Tehnološka ofanziva se tu ne završava jer za sve ljubitelje automatskih menjača, od kraja godine će u ponudi biti i novi osmostepeni automatski menjač koji će biti uparen sa Blue Hdi motorom od 180ks.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Kako je bezbednost na putu među najvažnijim karakteristikama automobila današnjice Peugeot ni na tom planu nije sedeo skrštenih ruku. U nov model su uvedeni unapređeni sistemi za pomoć u vožnji kao što je upozoroenje na mogućnost udaranja vozila ispred kao i aktivno upozorenje na napuštanje vozila iz trake, koje reaguje ukoliko nije aktiviran pokazivač pravca. Pored toga sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i automatska kontrola svetlosnog snopa, učiniće vožnju maksimalno bezbednom i učiniti je pravim uživanjem.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Pored hečbek verzije u standardnim paketima opreme, za ljubitelje sportske vožnje u ponudi je i verzija GT dok za one kojima su gabariti prtljažnika prioritet , dostupna je karavan verzija.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Ekskluzvni uvoznik za Srbiju i Crnu Goru, kompanija Euroimpex autogroup je uz početak prodaje novog modela pokrenula i prodajnu akciju , tokom koje je model 1.2 Puretech sa 110 ks u srednjem paketu opreme Active , dostupan za 160 evra mesečno uz rok otplate 6 godina i sa učešćem 30% , a atraktivne cene su spremne i za druge motore i pakete opreme.

  Izvor: PR Euroimpex Autogroup

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, peugeot 308, prodaja, srbija