0

FRANKFURT 2017: Renault Symbioz Concept

Kako Renault vidi automobile u bliskoj budućnosti, pokazuje interesantna studija Symbioz Concept koju je je francuski proizvođač premijerno predstavio na Salonu u Frankfurtu

Foto: Renault

Foto: Renault

Najnovijim konceptom Renault Symbioz francuska marka proširuje svoju viziju autonomnih, električnih i “povezanih” automobila. Ovaj atraktivni koncept gleda u budućnost, kažu ne tako daleku, kada će sve biti povezano softverom – kuće, putevi, kompletna saobraćajna ninfrastruktura, pa i čitavi gradovi.

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Stoga je Symbioz zamišljen kao luksuzni i personalizovani prostor prepun tehnologije koja povezuje putnike ne samo sa ovim već i sa drugim automobilima, ali i sa ljudima i objektima u kompletnom okruženju.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Unutrašnjost je projektovana u stilu modularne sobe, sa četiri velika, rotirajuća “pivot” sedišta. Svaki od putnika može zasebno personalizovati svoje mini okruženje za rad ili uživanje u digitalnom svetu.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Ako se zna da je Renault evropski lider na polju električnih vozila, potpuno je očekivano da  koncept promoviše aktuelnu strategiju nulte emisije. Zadnje točkove pokreće par elektromotora ugrađenih na zadnjoj osovini, dok energiju obezbeđuje baterija smeštena u pod vozila.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Renault Symbioz neće izaći na drumove, ali će zato poslužiti kao važna osnova jer već do kraja godine mnogi od elemenata primenjenih na ovom konceptu biće testirani na probnoj floti vozila, a sve u skladu sa srednjeročnim ciljem Renaulta prema kojem do 2023. godine ovakva vrsta vozila treba da bude spremna za komercijalnu upotrebu.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: concept, frankfurt, noviteti, renault, saloni, symbioz