0

FRANKFURT 2017: Porsche Cayenne Turbo

Porsche je iskoristio Salon automobila u Frankfurtu da publici predstavi i najsnažniju Turbo verziju iz nove Cayenne game

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Nova generacija Porsche Cayenne predstavljena je nekoliko dana pre početka Salona automobila u Frankfurtu, ali je nemački proizvođač sportskih automobila za sajam, ipak, „sačuvao“ premijeru trenutno najsnažnije verzije Turbo.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Ispod haube se nalazi 4,0-litarski V8 biturbo agregat, koji oslobađa 550 konjskih snaga, što je za 30 KS više nego ranije. Takođe, i obrtni moment je porastao za 20 Nm, na maksimalnih 770 Nm. Sa agregatom je “uparen” novi 8-stepeni Tiptronic S automatski menjač, koji snagu prenosi na sva četiri točka.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Preneseno u realne brojke, to znači da Cayenne Turbo do 100 km/h stiže za 4,1 sekundu, odnosno 3,9 s ukoliko je opremljen opcionim Sport Chrono paketom, dok maksimalna brzina iznosi 286 kilometara na čas.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Porsche Cayenne Turbo već je dostupan za porudžbine, a prve isporuke očekuju se krajem ove godine. Početna cena za Turbo verziju, u Nemačkoj, kreće od 138.850 evra…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cayenne, frankfurt, noviteti, porsche, saloni, turbo, v8