0

FRANKFURT 2017: Volkswagen I.D. Crozz II Concept

Na Salonu automobila u Frankfurtu Volkswagen je predstavio unapređeni krosover koncept I.D. Crozz II, koji će u doglednoj budućnosti biti električna alternativna klasičnom Tiguanu

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen je iskoristio Salon automobila u Frankfurtu da javnosti predstavi novu, unapređenu verziju svog električnog I.D. Crozz koncepta, koji je prvi put prikazan ove godine, u aprilu, na Salonu automobila u Šangaju.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Nazvan I.D. Crozz II Concept, predstavljeni automobil bi u serijskoj formi trebao da se pojavi 2020. godine, uporedo sa I.D. Hatchback verzijom, koja je najavljena prošle godine u Parizu, kao i atraktivnim kombijem/mikrobusem I.D. Buzz, prikazanim ove godine u Detroitu.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Unapređeni Crozz II koncept najavljuje i 4MOTION pogon na sva četiri točka, potpuno autonomni režim vožnje I.D. Pilot, kao i napredni softver za prepoznavanje glasovnih i gestikulativnih „naređenja“. Tu je i potpuno digitalizovana instrumentacija, kao i displeji koji putem kamera zamenjuju tradicionalne retrovizore.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Kao što je, u principu, I.D. hečbek zamišljen kao električna alternativna klasičnom Golfu, tako je I.D. Crozz predviđen da bude neka vrsta električnog „alter ega“ Tiguanu. Pogonski sistem sastoji se od dva elektromotora – prednji raspolaže sa 102 konjske snage i 140 Nm, dok zadnji oslobađa 204 KS i 310 Nm.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  U kombinaciji sa litijum-jonskom baterijom kapaciteta 83 kWh, obezbeđena je autonomija od oko 500 kilometara dok je maksimalna brzina limitirana na 180 km/h. Treba napomenuti i da proces punjenja baterije do 80% traje oko pola sata.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: concept, crossover, i.d. crozz II, krosover, noviteti, saloni, volkswagen, vw