0

FRANKFURT 2017: Suzuki Swift Sport

Suzuki je na Salonu automobila u Frankfurtu predstavio sportsku verziju svog popularnog modela Swift, koji je sada lakši nego ranije, uz unapređeni 1,4-litarski turbo motor od 140 “konja”

Foto: Suzuki

Foto: Suzuki

Japanski proizvođač Suzuki je za Frankfurt pripremio premijeru “naoštrene”, sportske verzije svog popularnog modela iz B segmenta. Novi Suzuki Swift Sport odlikuje veoma mala masa – automobil je nakon “dijete” skinuo čak 80 kilograma i sada je težak svega 970 kg.

pročitaj još

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Pod haubom se nalazi unapređeni 1.4 Boosterjet benzinski turbomotor od 140 KS pri 5.500 o/min, sa povećanim obrtnim momentom od 230 Nm (+70 Nm) u rasponu od 2.500 do 3.500 obrtaja. Suzuki ističe da je motor dobio novi turbo punjač i da je negov rad prekalibrisan tako da daje bolji odziv na gas u nižim režimima rada. Prenos snage na prednje točkove odvija se preko šestostepenog ručnog menjača.

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Stabilnosti dopronisi niže, sportsko oslanjanje sa Monroe amortizerima koji daju 15% veću tvrdoću pri opterećenjima u krivinama, dok aerodinamiku poboljšava paket specijalnih elemenata na karoseriji, uključujući prednji spliter, bočne pragove i zadnji krovni spojler.

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Automobil je postavljen na lagane aluminijumske naplatke od 17 inča, a ističe se i paleta novih boja, uključujući i ekskluzivnu žutu kao reminescenciju na trkačke uspehe koje je temperamentni Japanac postizao na reli stazama u ne tako davnoj prošlosti.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: frankfurt, noviteti, saloni, sport, suzuki, swift, turbo